Dorpsraad Steyl

 

Dorpsraad

Dörpshóes Rochus

Nieuws

Agenda

Buurtpreventie

De buurtpreventie Steyl is in 2018 opgericht. Het team bestaat uit 6 personen.

Twee vrouwen van de buurtpreventie zijn meestal in het weekend in de tuinen van de paters. Daar houden ze een oogje in het zeil en houden de tuinen en grotten zoveel mogelijk schoon. De rest loopt doordeweeks een ronde.

Henri rijdt in het weekend met zijn scooter door Steyl en houdt een oogje in het zeil. Daarbij ledigt hij de prullenbakken langs de maas en de prullenbak bij het strandje (blauw) die is geadopteerd door de buurtpreventie.

Ook wordt veel aandacht besteed aan de jeugd in Steyl. Voor de jeugd tot 14 jaar wordt een eigen honk gemaakt.

Je ziet de buurtpreventie bijvoorbeeld ook bij de Sintermerte optocht. Dan regelen ze het verkeer.

Groene brigade

Groene brigade

Groene brigade Steyl; een wat vreemde titel voor onze 14 vrijwilligers die nieuw en oud Steyl proberen vrij te houden van zwerfafval. In heel groot Venlo zijn er groene brigades actief bezig met het opruimen van afval op straten en pleinen. Zo ook hier bij ons op...

Lees meer
Werkgroep jeugd Steyl

Werkgroep jeugd Steyl

Ik ben Susan Ummenthum, moeder van 2 kinderen en woon sinds 4 jaar op Steyl. Ik ben me hard gaan maken om een speelplek te creëren voor de jeugd van Steyl. Samen met mij, bleken er meerdere ouders en kinderen te zijn, die willen zorgen voor een toffe speelruimte. Met...

Lees meer