Werkgroep jeugd Steyl

Ik ben Susan Ummenthum, moeder van 2 kinderen en woon sinds 4 jaar op Steyl. Ik ben me hard gaan maken om een speelplek te creëren voor de jeugd van Steyl. Samen met mij, bleken er meerdere ouders en kinderen te zijn, die willen zorgen voor een toffe speelruimte.

Met een aantal ouders, woordvoerder uit de schoolraad, Murat Karacaer (Jongerenwerker Tegelen, Steyl & Belfeld vanuit Incluzio) en een aantal kinderen zelf, zijn we gaan inventariseren wat de wensen zijn.​ Deze ideeën zijn allemaal gebundeld en daarna kwam de volgende stap.

Murat (jongerenwerker Steyl), Rob Niessen van Stichting Steyl, Susan Ummenthum (ouder en tussen persoon Wijkraad-Jeugd) en Jos Jacobs als afgevaardigde vanuit Wijkraad Steyl hebben de koppen bij elkaar gestoken. Bedachte plannen werden voorgedragen en bekeken welke buitenlocaties geschikt zouden zijn. De focus ligt nu op het vinden van een buitenlocatie, om hier een veilige speelplek voor de jeugd te creëren. Er zijn al ideeën over de locatie, hierin maken we al stappen. Deze beslissingen zullen uiteraard in goed overleg genomen worden in samenspraak met meerdere partijen. Binnenkort worden de uitgewerkte plannen nogmaals besproken met de Stichting Steyl en kunnen we vervolgens naar de gemeente met het uitgewerkte plan, zodat er naar het financieel plaatje gekeken kan worden.

Natuurlijk kunnen we ieders hulp gebruiken, het gaat mogelijk ook om uw kind die dadelijk op een toffe speelplek kan genieten, dus mocht u ergens mee willen helpen, dan is alle hulp welkom! We moeten als Steylerse straks samen onze kracht bundelen en delen. Samen met de kinderen genieten, maar denk hierbij ook aan helpende handjes voor onderhoud, bijvoorbeeld grasmaaien of een keer controleren of zwervend afval.

Meerdere stappen moeten nog gemaakt worden, maar we zijn samen goed bezig!!​