Dorpsraad Steyl

 

Dorpsraad

Dörpshóes Rochus

Nieuws

Agenda

De tweede stap (stapje..!) op weg naar een leefbaarder Roermondseweg

In december diende de werkgroep Leefbaarheid Roermondseweg een uitgebreid  – met bewoners en ambtenaren van de gemeente opgesteld – plan in bij de gemeenteraad en het college van B&W van de gemeente Venlo. En toen werd het stil, veel te lang stil.

Na meer dan een half jaar werd dan toch een eerste stap door de gemeente gezet: een inhaalverbod voor de weg. Het begin was er….. In een gesprek met de wethouder heeft de werkgroep vervolgens in juli duidelijk gemaakt dat we meer en sneller effecten willen zien. En nu staat dan een tweede stap voor de deur. Nog dit jaar – is ons toegezegd – wordt een stuk van de vergroening van de weg aangepakt. In plaats van beton en asfalt worden er op diverse plaatsen planten en bloemen geplaatst die een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan een mooier aanzicht van de weg en een kleine bijdrage levert aan de klimaatproblematiek: beton vervangen door groen dat bijvoorbeeld meer water op kan nemen. En verder is er de nieuwe belijning op het stuk Roermondseweg tussen de St. Jozefschool en de rotonde Quattre Bras, waardoor de weg in elk geval optisch wat is versmald. Hopelijk met positief gevolg voor het afnemen van de snelheid van het verkeer!

We zijn blij met dit tweede stapje maar de echt grote ingrepen die de leefbaarheid langs deze weg – en wat ons betreft langs meer verbindingswegen in de gemeente – moeten nog volgen. We zijn in gesprek met de gemeente voor een concreet uitvoeringsplan in 2023 en 2024.

Je moet een lange adem hebben…… Wij houden vol!

Laatste nieuws

Kleding en speelgoed beurs

Kleding en speelgoed beurs

Zo mooi.. Vanuit het Dörpshóes maar liefst 85 kinderpakketten mogen mogen weggeven en 43 gezinnen warm kunnen aankleden. Nogmaals lieve mensen..bedankt voor het doneren!

Lees meer
Goochelen met opa’s en oma’s

Goochelen met opa’s en oma’s

Dinsdagavond 28-11-2023 Workshop goochelen Dinsdagavond in het Dörpshóes Rochus in Steyl zat het vol met magie en behoorlijk wat spanning. Er was een workshop goochelen…

Lees meer
Sinterklaasfeest

Sinterklaasfeest

Woensdag 22 November 33 kleine pietjes mochten we verwelkomen. Lieve kindjes wat was het gezellig…pieten gym, de vloer is lava, pepernoten maken en dan met…

Lees meer
Sinterklaasfeest

Sinterklaasfeest

Vanavond begint het sinterklaasjournaal weer. En wij zitten er al helemaal klaar voor! Kom je ook gezellig naar onze sinterklaasmiddag?Wel aub even van tevoren aanmelden!Ouders zijn welkom om te blijven als de kinderen het te spannend vinden zonder papa of mama....

Lees meer
Halloween disco

Halloween disco

D’r ligk al lang op Sjteyl ‘t verlange öm iets veur de jeug te doon. JSS waas d’r neet mier, kingervekansiewerk opereert veural in de…

Lees meer
Openbare vergadering

Openbare vergadering

31 Oktober 2023 Waar: Aula Basis school De SchalmSint Sebastianusstraat 10 Inloop 19:00 uurAanvang 19:30 uur Thema’s Inleiding - Dorpsraad Boei - Kloostergebouwen Steylerhof - oud Politiebureau Pannaveldje - voetbal in een kooi Roermondseweg - update Talentverbinder...

Lees meer
Steylervlag kopen?

Steylervlag kopen?

Wilt u graag een Steylervlag en/of speldje(s) kopen, Dat is mogelijk.klik hier om uw vlag en/of speldje(s) te bestellen en te betalen.  

Lees meer
Pannaveldje

Pannaveldje

Al enige jaren zijn de bewoners van Steyl aan het proberen een plek te regelen voor de jeugd van 8 tot 12 jaar.Verschillende dorpsgenoten zijn hier samen met de dorpsraad afgelopen jaren mee bezig geweest, ook de gemeente gaf hier groen licht voor. Voor de jonge...

Lees meer
Workshop: ‘een levende tuin maak je zelf’

Workshop: ‘een levende tuin maak je zelf’

Wil jij ook een tuin met meer kleur en meer leven? Doe dan mee aan de workshop ‘Een levende tuin maak je zelf.’ Op donderdag 12 oktober organiseert IVN Natuureducatie, in opdracht van de gemeente Venlo, een workshop om zelf aan de slag te gaan in je tuin. Ervaren...

Lees meer