Wijkraad Steyl

 

Wijkraad

Nieuws

Agenda

Steylerse verenigingen

De tweede stap (stapje..!) op weg naar een leefbaarder Roermondseweg

In december diende de werkgroep Leefbaarheid Roermondseweg een uitgebreid  – met bewoners en ambtenaren van de gemeente opgesteld – plan in bij de gemeenteraad en het college van B&W van de gemeente Venlo. En toen werd het stil, veel te lang stil.

Na meer dan een half jaar werd dan toch een eerste stap door de gemeente gezet: een inhaalverbod voor de weg. Het begin was er….. In een gesprek met de wethouder heeft de werkgroep vervolgens in juli duidelijk gemaakt dat we meer en sneller effecten willen zien. En nu staat dan een tweede stap voor de deur. Nog dit jaar – is ons toegezegd – wordt een stuk van de vergroening van de weg aangepakt. In plaats van beton en asfalt worden er op diverse plaatsen planten en bloemen geplaatst die een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan een mooier aanzicht van de weg en een kleine bijdrage levert aan de klimaatproblematiek: beton vervangen door groen dat bijvoorbeeld meer water op kan nemen. En verder is er de nieuwe belijning op het stuk Roermondseweg tussen de St. Jozefschool en de rotonde Quattre Bras, waardoor de weg in elk geval optisch wat is versmald. Hopelijk met positief gevolg voor het afnemen van de snelheid van het verkeer!

We zijn blij met dit tweede stapje maar de echt grote ingrepen die de leefbaarheid langs deze weg – en wat ons betreft langs meer verbindingswegen in de gemeente – moeten nog volgen. We zijn in gesprek met de gemeente voor een concreet uitvoeringsplan in 2023 en 2024.

Je moet een lange adem hebben…… Wij houden vol!

Laatste nieuws

Vacature: Talentverbinder Steyl

Vacature: Talentverbinder Steyl

Ben jij onze Talentverbinder van en voor Steyl? Of ken je iemand lees dan de vacature en geef je naam of de naam door aan info@wijkraadsteyl.nl  Klik hier voor meer informatie.

Lees meer
Speelplekje Arnoldushofje

Speelplekje Arnoldushofje

Het is altijd fantastisch wanneer er een nieuw speelplekje wordt gecreëerd voor kinderen. Het speelplekje in het Arnoldushofje, gerealiseerd in samenwerking met de gemeente Venlo en Wijkraad Steyl, zal zeker een geweldige toevoeging zijn voor de allerkleinsten en...

Lees meer
Vacature: Talentverbinder Steyl

Zelfstandig thuiswonen

Beste dorp en wijkraden, Het beleidsteam Wmo van de gemeente Venlo is bezig om een campagne over zo lang mogelijk zelfstandig thuiswonen op te zetten. Voorafgaande aan deze campagne zetten wij eind april een vragenlijst uit bij 2000 inwoners van de gemeente Venlo...

Lees meer

Overig nieuws

Werkzaamheden ter beveiliging van Steyl

Werkzaamheden ter beveiliging van Steyl

Beste inwoners van Steyl, (of Steylenaren)Wellicht weet u het al of bent u al ter plekke wezen kijken, maar zo niet:  Wist u al dat de werkzaamheden ter beveiliging van Steyl door hoogwater inmiddels gestart zijn? Gewerkt wordt er tussen de Maashoek en het veerpont....

Lees meer
Meer bezoekers naar Wereldpaviljoen Steyl

Meer bezoekers naar Wereldpaviljoen Steyl

STEYL - Ondanks een moeizame start als gevolg van de coronapandemie en de energiecrisis, is 2022 voor het Wereldpaviljoen bijzonder succesvol verlopen dankzij een fantastisch tweede halfjaar. Met speciale aandacht voor vijf ontspanningsmiddagen voor Oekraïnse...

Lees meer
Bericht voor ondernemers en inwoners in het buitengebied! 

Bericht voor ondernemers en inwoners in het buitengebied! 

Uw mening telt!   Woont of onderneemt u in het buitengebied van de gemeente Venlo? Doe dan mee met een onderzoek over veiligheid en leefbaarheid in uw buurt via de volgende link: https://enquete.toponderzoek.com/buitengebiedvenlo . Het invullen duurt tussen de 5 en 10...

Lees meer
Wereldpaviljoen Steyl: Winnaar Zilveren Award  ANWB

Wereldpaviljoen Steyl: Winnaar Zilveren Award  ANWB

Het Wereldpaviljoen heeft de Zilveren Award gewonnen van de ANWB in de categorie: leukste uitje van Limburg. Volgens de ANWB komt dat mede door de verrassende opzet en fantastische inzet van de 75 vrijwilligers. “De vele vrijwilligers die er met z’n allen voor zorgen...

Lees meer
Status verbouwing

Status verbouwing

Vorige week heeft ieder huishouden een flyer in de bus gekregen.  Interesse als vrijwilliger of een activiteit organiseren laat het ons weten. Ons dorpshuis moet nog een naam krijgen. Ideeën? Mbt de verbouwing zijn we een week verder.Er is weer flink geklust en de...

Lees meer