Wijkraad Steyl

 

Wijkraad

Nieuws

Agenda

Steylerse verenigingen

Geldzorgen?

Beste inwoner van Venlo,

 Armoede raakt de hele samenleving. De gemeente voert hiervoor een aantal regelingen uit. Soms als gemeente, soms in opdracht van het rijk.

Als gemeente Venlo willen wij niet alleen doen wat verplicht is. We willen ook graag helpen waar dat kan. Armoede is immers meer dan regelingen.

Daarom willen we met inwoners van Venlo in gesprek. Met zoveel mogelijk mensen.  Met jou dus ook. We willen graag weten wat er in de praktijk goed werkt en wat echt helpt.

En ook wat er beter kan. Of misschien moet iets helemaal anders? Daarom zoeken we jou!

 

Waarom zou je hieraan meedoen?

Als gemeente maken wij een verandering door. We willen niet alleen praten over, maar juist met onze inwoners bij het maken van nieuwe plannen.

En dat kan het beste als we ook met elkaar het gesprek voeren. Soms is dat voor ons even wennen, en mogelijk ook voor jou.

Maar als we dit oprecht allemaal willen, dan lukt het ons ook. En komen we samen een heel eind.

 

Wat gaan we doen?

We organiseren 2 soorten bijeenkomsten. Dialoogsessies en focusgroepen. Hieronder leggen we uit wat we gaan doen tijdens deze sessies en voor wie ze zijn bedoeld

 

  1. De dialoogsessies

We organiseren meerdere dialoogsessies. Tijdens deze sessies gaan we in gesprek. Met elkaar en uitvoerig, want ze duren 2 keer een halve dag.

Samen verkennen we een onderwerp. Welke problemen zijn er, welke ideeën? En samen zoeken we naar de beste oplossingen.

Voor de dialoogsessies zijn alle inwoners van Venlo welkom. Dus ook als jezelf niet in armoede leeft maar wil bijdragen aan een samenleving waarin iedereen mee kan doen.

 

  1. De focusgroep

Leef jij nu of leefde jij eerder zelf wel in armoede, dan kun je ook meedoen in één van de focusgroepen. In anderhalf uur bespreken we wat leven in  armoede betekent voor jou. Wat het met jou doet. We verzamelen samen zoveel mogelijk kennis en informatie. Zodat er straks oplossingen uitkomen die jou en lotgenoten ook echt helpen. Vanzelfsprekend gaan wij zorgvuldig met jouw privacy om.

 

Nieuwsgierig naar wat we gaan doen? Lees dan verder.

 

De Dialoogsessies

We werken met 5 verschillende persoonsprofielen. Per profiel hebben we 2 keer een dialoogsessie van een halve dag. We gaan samen, per profiel, in gesprek over wat er speelt en wat er komt kijken. En hoe we onze hulp en ondersteuning kunnen verbeteren zodat deze aansluit bij dat ene profiel.

We zoeken oplossingen die inwoners echt gaan helpen. Dat doen we met elkaar en met helpende organisaties. Samen bedenken we hoe het beter kan.

En hoe niet alleen de gemeente maar ook jij kan bijdragen aan minder armoede in Venlo?

 

Dus bij welk profiel sluit jij aan? En natuurlijk mag je ook bij meerdere persoonsprofielen meepraten.

(a) kwetsbare jongeren

(b) gezinnen met kinderen

(c) AOW-gerechtigden

(d) nieuw in Nederland

(e) volwassenen.

 

Ook kun je tijdens de dialoogsessies jouw verhaal delen als je zelf in armoede leeft of hebt geleefd. Dat zou stoer zijn, enorm dapper zelfs. Het helpt ons om vanuit de praktijk oplossingen te ontwikkelen die ook echt gaan helpen. Dit mag maar hoeft natuurlijk niet. Want we begrijpen ook dat dit moeilijk kan zijn. Jij kunt ook deelnemen en bijdragen zonder jouw persoonlijke verhaal te delen. Zodat jouw mening en inzichten wel worden gehoord.

 

De Focusgroepen

Samen met jou als ervaringsdeskundige willen we een beter beeld krijgen. Van de uitdagingen en de problemen die jij ervaart. Deze informatie helpt ons om beter voor jou én andere mede-inwoners hulp en ondersteuning te ontwikkelen die ook echt helpt. Ook voor deze focusgroepen werken we met persoonsprofielen. Want inwoners hebben in verschillende sitiaties andere behoeften, dat weten we al uit ervaring. De focusgroepen zijn wel anders dan bij de dialoogsessies en duren maar anderhalf uur:

(a)         Alleenstaande ouders

(b)         Ouders met 2 of meer kinderen <12 jaar

(c)          Statushouders

(d)         Jongeren tot 25 jaar

(e)         ZZP’ers en ondernemers

(f)          AOW-gerechtigden

(g)         Alleenstaande volwassenen

(h)         Inwoners 55+ jaar met WIA-uitkering

 

Herken jij je in één (of meerdere) van deze profielen en wil je ons helpen?

Kijk eens op de flyer en meld je aan bij Milena Alcorta via de mail op m.alcorta@venlo.nl of bel naar 06-27339953.

Ook met vragen kun je bij haar terecht.

 

Je kunt je vraag ook stellen via: geldzorgen@venlo.nl

En je kunt je hier ook aanmelden.

We helpen je graag.

Download hieronder de informatie van gemeente Venlo in jouw gewenste taal.

Nederlands

Arabisch

Duits

Engels

Pools

Turks

Laatste nieuws

Vacature: Talentverbinder Steyl

Vacature: Talentverbinder Steyl

Ben jij onze Talentverbinder van en voor Steyl? Of ken je iemand lees dan de vacature en geef je naam of de naam door aan info@wijkraadsteyl.nl  Klik hier voor meer informatie.

Lees meer
Speelplekje Arnoldushofje

Speelplekje Arnoldushofje

Het is altijd fantastisch wanneer er een nieuw speelplekje wordt gecreëerd voor kinderen. Het speelplekje in het Arnoldushofje, gerealiseerd in samenwerking met de gemeente Venlo en Wijkraad Steyl, zal zeker een geweldige toevoeging zijn voor de allerkleinsten en...

Lees meer
Vacature: Talentverbinder Steyl

Zelfstandig thuiswonen

Beste dorp en wijkraden, Het beleidsteam Wmo van de gemeente Venlo is bezig om een campagne over zo lang mogelijk zelfstandig thuiswonen op te zetten. Voorafgaande aan deze campagne zetten wij eind april een vragenlijst uit bij 2000 inwoners van de gemeente Venlo...

Lees meer

Overig nieuws

Werkzaamheden ter beveiliging van Steyl

Werkzaamheden ter beveiliging van Steyl

Beste inwoners van Steyl, (of Steylenaren)Wellicht weet u het al of bent u al ter plekke wezen kijken, maar zo niet:  Wist u al dat de werkzaamheden ter beveiliging van Steyl door hoogwater inmiddels gestart zijn? Gewerkt wordt er tussen de Maashoek en het veerpont....

Lees meer
Meer bezoekers naar Wereldpaviljoen Steyl

Meer bezoekers naar Wereldpaviljoen Steyl

STEYL - Ondanks een moeizame start als gevolg van de coronapandemie en de energiecrisis, is 2022 voor het Wereldpaviljoen bijzonder succesvol verlopen dankzij een fantastisch tweede halfjaar. Met speciale aandacht voor vijf ontspanningsmiddagen voor Oekraïnse...

Lees meer
Bericht voor ondernemers en inwoners in het buitengebied! 

Bericht voor ondernemers en inwoners in het buitengebied! 

Uw mening telt!   Woont of onderneemt u in het buitengebied van de gemeente Venlo? Doe dan mee met een onderzoek over veiligheid en leefbaarheid in uw buurt via de volgende link: https://enquete.toponderzoek.com/buitengebiedvenlo . Het invullen duurt tussen de 5 en 10...

Lees meer
Wereldpaviljoen Steyl: Winnaar Zilveren Award  ANWB

Wereldpaviljoen Steyl: Winnaar Zilveren Award  ANWB

Het Wereldpaviljoen heeft de Zilveren Award gewonnen van de ANWB in de categorie: leukste uitje van Limburg. Volgens de ANWB komt dat mede door de verrassende opzet en fantastische inzet van de 75 vrijwilligers. “De vele vrijwilligers die er met z’n allen voor zorgen...

Lees meer
Status verbouwing

Status verbouwing

Vorige week heeft ieder huishouden een flyer in de bus gekregen.  Interesse als vrijwilliger of een activiteit organiseren laat het ons weten. Ons dorpshuis moet nog een naam krijgen. Ideeën? Mbt de verbouwing zijn we een week verder.Er is weer flink geklust en de...

Lees meer