Wijkraad Steyl

 

Wijkraad

Nieuws

Agenda

Steylerse verenigingen

Kunstwerk “Entree tot Steyl”

De entree van het kloosterdorp Steyl krijgt een nieuw gezicht. Nabij de kruising Waterloostraat/Roermondseweg komt een nieuw kunstwerk dat de identiteit van het dorp en de verbinding van het oude en nieuwe Steyl uitbeeldt. Kunstenaar Patrick Kusters maakte het winnende ontwerp en mag komend jaar het nieuwe herkenningspunt gaan creëren.

Initiatiefnemers

De werkgroep Leefbaarheid Roermondseweg Steyl heeft samen met de gemeente een plan opgesteld voor een  integrale aanpak van de Roermondseweg op het gebied van verkeer, leefbaarheid,  verduurzaming én sociale cohesie. De ambitie is om de Roermondseweg die nu als een soort “Berlijnse Muur” door Steyl loopt, te verzachten en de beide wijkgedeeltes meer met elkaar te verbinden. Een kunstwerk op het weggedeelte ter hoogte van de kruising van de Roermondseweg en de Waterloostraat sluit aan op dit initiatief. De bedoeling is om op termijn dit kunstwerk of een vorm daarvan tevens te realiseren aan de andere invalswegen in Steyl.  Voor weggebruikers en bezoekers is dan in een oogopslag duidelijk dat men in Steyl is gearriveerd.

 Participatie

Voor deze opdracht zijn 4 kunstenaars geselecteerd die een schetsontwerp hebben gemaakt. Deze kunstenaars zijn allen woonachtig en/of werkzaam in Steyl en of omgeving en (indirect) betrokken bij de doorontwikkeling van het dorp. De werkgroep Leefbaarheid Roermondseweg, stichting Steyl Inspireert, wijkraad Steyl en de gemeente hebben ieder hun stem uitgebracht. Het ontwerp van de kunstenaar Patrick Kusters kwam vervolgens als winnaar uit de bus.

Basisvorm “ruit”:
L x B x H: 200 x 90 x 50
Hoogte “torens”
400-450 cm
Hoogte”glas in lood”
Begint vanaf 280 cm zodat automobilisten en fietsers door het kunstwerk heen kijken en het zicht minimaal belemmerd wordt.

Laatste nieuws

Vacature: Talentverbinder Steyl

Vacature: Talentverbinder Steyl

Ben jij onze Talentverbinder van en voor Steyl? Of ken je iemand lees dan de vacature en geef je naam of de naam door aan info@wijkraadsteyl.nl  Klik hier voor meer informatie.

Lees meer
Speelplekje Arnoldushofje

Speelplekje Arnoldushofje

Het is altijd fantastisch wanneer er een nieuw speelplekje wordt gecreëerd voor kinderen. Het speelplekje in het Arnoldushofje, gerealiseerd in samenwerking met de gemeente Venlo en Wijkraad Steyl, zal zeker een geweldige toevoeging zijn voor de allerkleinsten en...

Lees meer
Vacature: Talentverbinder Steyl

Zelfstandig thuiswonen

Beste dorp en wijkraden, Het beleidsteam Wmo van de gemeente Venlo is bezig om een campagne over zo lang mogelijk zelfstandig thuiswonen op te zetten. Voorafgaande aan deze campagne zetten wij eind april een vragenlijst uit bij 2000 inwoners van de gemeente Venlo...

Lees meer

Overig nieuws

Werkzaamheden ter beveiliging van Steyl

Werkzaamheden ter beveiliging van Steyl

Beste inwoners van Steyl, (of Steylenaren)Wellicht weet u het al of bent u al ter plekke wezen kijken, maar zo niet:  Wist u al dat de werkzaamheden ter beveiliging van Steyl door hoogwater inmiddels gestart zijn? Gewerkt wordt er tussen de Maashoek en het veerpont....

Lees meer
Meer bezoekers naar Wereldpaviljoen Steyl

Meer bezoekers naar Wereldpaviljoen Steyl

STEYL - Ondanks een moeizame start als gevolg van de coronapandemie en de energiecrisis, is 2022 voor het Wereldpaviljoen bijzonder succesvol verlopen dankzij een fantastisch tweede halfjaar. Met speciale aandacht voor vijf ontspanningsmiddagen voor Oekraïnse...

Lees meer
Bericht voor ondernemers en inwoners in het buitengebied! 

Bericht voor ondernemers en inwoners in het buitengebied! 

Uw mening telt!   Woont of onderneemt u in het buitengebied van de gemeente Venlo? Doe dan mee met een onderzoek over veiligheid en leefbaarheid in uw buurt via de volgende link: https://enquete.toponderzoek.com/buitengebiedvenlo . Het invullen duurt tussen de 5 en 10...

Lees meer
Wereldpaviljoen Steyl: Winnaar Zilveren Award  ANWB

Wereldpaviljoen Steyl: Winnaar Zilveren Award  ANWB

Het Wereldpaviljoen heeft de Zilveren Award gewonnen van de ANWB in de categorie: leukste uitje van Limburg. Volgens de ANWB komt dat mede door de verrassende opzet en fantastische inzet van de 75 vrijwilligers. “De vele vrijwilligers die er met z’n allen voor zorgen...

Lees meer
Status verbouwing

Status verbouwing

Vorige week heeft ieder huishouden een flyer in de bus gekregen.  Interesse als vrijwilliger of een activiteit organiseren laat het ons weten. Ons dorpshuis moet nog een naam krijgen. Ideeën? Mbt de verbouwing zijn we een week verder.Er is weer flink geklust en de...

Lees meer