Dorpsraad Steyl

 

Dorpsraad

Dörpshóes Rochus

Nieuws

Agenda

Kunstwerk “Entree tot Steyl”

De entree van het kloosterdorp Steyl krijgt een nieuw gezicht. Nabij de kruising Waterloostraat/Roermondseweg komt een nieuw kunstwerk dat de identiteit van het dorp en de verbinding van het oude en nieuwe Steyl uitbeeldt. Kunstenaar Patrick Kusters maakte het winnende ontwerp en mag komend jaar het nieuwe herkenningspunt gaan creëren.

Initiatiefnemers

De werkgroep Leefbaarheid Roermondseweg Steyl heeft samen met de gemeente een plan opgesteld voor een  integrale aanpak van de Roermondseweg op het gebied van verkeer, leefbaarheid,  verduurzaming én sociale cohesie. De ambitie is om de Roermondseweg die nu als een soort “Berlijnse Muur” door Steyl loopt, te verzachten en de beide wijkgedeeltes meer met elkaar te verbinden. Een kunstwerk op het weggedeelte ter hoogte van de kruising van de Roermondseweg en de Waterloostraat sluit aan op dit initiatief. De bedoeling is om op termijn dit kunstwerk of een vorm daarvan tevens te realiseren aan de andere invalswegen in Steyl.  Voor weggebruikers en bezoekers is dan in een oogopslag duidelijk dat men in Steyl is gearriveerd.

 Participatie

Voor deze opdracht zijn 4 kunstenaars geselecteerd die een schetsontwerp hebben gemaakt. Deze kunstenaars zijn allen woonachtig en/of werkzaam in Steyl en of omgeving en (indirect) betrokken bij de doorontwikkeling van het dorp. De werkgroep Leefbaarheid Roermondseweg, stichting Steyl Inspireert, wijkraad Steyl en de gemeente hebben ieder hun stem uitgebracht. Het ontwerp van de kunstenaar Patrick Kusters kwam vervolgens als winnaar uit de bus.

Basisvorm “ruit”:
L x B x H: 200 x 90 x 50
Hoogte “torens”
400-450 cm
Hoogte”glas in lood”
Begint vanaf 280 cm zodat automobilisten en fietsers door het kunstwerk heen kijken en het zicht minimaal belemmerd wordt.

Laatste nieuws

Kleding en speelgoed beurs

Kleding en speelgoed beurs

Zo mooi.. Vanuit het Dörpshóes maar liefst 85 kinderpakketten mogen mogen weggeven en 43 gezinnen warm kunnen aankleden. Nogmaals lieve mensen..bedankt voor het doneren!

Lees meer
Goochelen met opa’s en oma’s

Goochelen met opa’s en oma’s

Dinsdagavond 28-11-2023 Workshop goochelen Dinsdagavond in het Dörpshóes Rochus in Steyl zat het vol met magie en behoorlijk wat spanning. Er was een workshop goochelen…

Lees meer
Sinterklaasfeest

Sinterklaasfeest

Woensdag 22 November 33 kleine pietjes mochten we verwelkomen. Lieve kindjes wat was het gezellig…pieten gym, de vloer is lava, pepernoten maken en dan met…

Lees meer
Sinterklaasfeest

Sinterklaasfeest

Vanavond begint het sinterklaasjournaal weer. En wij zitten er al helemaal klaar voor! Kom je ook gezellig naar onze sinterklaasmiddag?Wel aub even van tevoren aanmelden!Ouders zijn welkom om te blijven als de kinderen het te spannend vinden zonder papa of mama....

Lees meer
Halloween disco

Halloween disco

D’r ligk al lang op Sjteyl ‘t verlange öm iets veur de jeug te doon. JSS waas d’r neet mier, kingervekansiewerk opereert veural in de…

Lees meer
Openbare vergadering

Openbare vergadering

31 Oktober 2023 Waar: Aula Basis school De SchalmSint Sebastianusstraat 10 Inloop 19:00 uurAanvang 19:30 uur Thema’s Inleiding - Dorpsraad Boei - Kloostergebouwen Steylerhof - oud Politiebureau Pannaveldje - voetbal in een kooi Roermondseweg - update Talentverbinder...

Lees meer
Steylervlag kopen?

Steylervlag kopen?

Wilt u graag een Steylervlag en/of speldje(s) kopen, Dat is mogelijk.klik hier om uw vlag en/of speldje(s) te bestellen en te betalen.  

Lees meer
Pannaveldje

Pannaveldje

Al enige jaren zijn de bewoners van Steyl aan het proberen een plek te regelen voor de jeugd van 8 tot 12 jaar.Verschillende dorpsgenoten zijn hier samen met de dorpsraad afgelopen jaren mee bezig geweest, ook de gemeente gaf hier groen licht voor. Voor de jonge...

Lees meer
Workshop: ‘een levende tuin maak je zelf’

Workshop: ‘een levende tuin maak je zelf’

Wil jij ook een tuin met meer kleur en meer leven? Doe dan mee aan de workshop ‘Een levende tuin maak je zelf.’ Op donderdag 12 oktober organiseert IVN Natuureducatie, in opdracht van de gemeente Venlo, een workshop om zelf aan de slag te gaan in je tuin. Ervaren...

Lees meer