Wijkraad Steyl

 

Wijkraad

Nieuws

Agenda

Steylerse verenigingen

Kunstwerk “Entree tot Steyl”

De entree van het kloosterdorp Steyl krijgt een nieuw gezicht. Nabij de kruising Waterloostraat/Roermondseweg komt een nieuw kunstwerk dat de identiteit van het dorp en de verbinding van het oude en nieuwe Steyl uitbeeldt. Kunstenaar Patrick Kusters maakte het winnende ontwerp en mag komend jaar het nieuwe herkenningspunt gaan creëren.

Initiatiefnemers

De werkgroep Leefbaarheid Roermondseweg Steyl heeft samen met de gemeente een plan opgesteld voor een  integrale aanpak van de Roermondseweg op het gebied van verkeer, leefbaarheid,  verduurzaming én sociale cohesie. De ambitie is om de Roermondseweg die nu als een soort “Berlijnse Muur” door Steyl loopt, te verzachten en de beide wijkgedeeltes meer met elkaar te verbinden. Een kunstwerk op het weggedeelte ter hoogte van de kruising van de Roermondseweg en de Waterloostraat sluit aan op dit initiatief. De bedoeling is om op termijn dit kunstwerk of een vorm daarvan tevens te realiseren aan de andere invalswegen in Steyl.  Voor weggebruikers en bezoekers is dan in een oogopslag duidelijk dat men in Steyl is gearriveerd.

 Participatie

Voor deze opdracht zijn 4 kunstenaars geselecteerd die een schetsontwerp hebben gemaakt. Deze kunstenaars zijn allen woonachtig en/of werkzaam in Steyl en of omgeving en (indirect) betrokken bij de doorontwikkeling van het dorp. De werkgroep Leefbaarheid Roermondseweg, stichting Steyl Inspireert, wijkraad Steyl en de gemeente hebben ieder hun stem uitgebracht. Het ontwerp van de kunstenaar Patrick Kusters kwam vervolgens als winnaar uit de bus.

Basisvorm “ruit”:
L x B x H: 200 x 90 x 50
Hoogte “torens”
400-450 cm
Hoogte”glas in lood”
Begint vanaf 280 cm zodat automobilisten en fietsers door het kunstwerk heen kijken en het zicht minimaal belemmerd wordt.

Laatste nieuws

Nieuwsbrief Steyl

Nieuwsbrief Steyl

Wij kijken terug op een prachtig jaar voor Steyl waarin we het ambitiedocumenthebben opgeleverd en de eerste stappen hebben gezet “van praten naardoen”. Hiermee gaan we in 2023 in gezamenlijkheid verder aan de hand van deactielijst. Deze nieuwsbrief geeft u een update...

Lees meer

Overig nieuws

Alzheimer Café

Alzheimer Café

Donderdag 17 november is er weer een Alzheimer Café in Venlo.Mensen met dementie koken en eten samen met hun naasten. De Onvergetelijke Kookclub is geinspireerd op Restaurant Misverstand en wordt mogelijk gemaakt door Resto VanHarte en Alzheimer Nederland. In Venlo...

Lees meer
PSY Café

PSY Café

Op donderdag 24 november vindt het PSY-Café plaats. Het PSY-Café is bedoeld voor mensen die zich herkennen in het thema, naastbetrokkenen, hulpverleners en andere geïnteresseerde, om informatie te krijgen, elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.Mijn...

Lees meer
Geldzorgen?

Geldzorgen?

Beste inwoner van Venlo,  Armoede raakt de hele samenleving. De gemeente voert hiervoor een aantal regelingen uit. Soms als gemeente, soms in opdracht van het rijk. Als gemeente Venlo willen wij niet alleen doen wat verplicht is. We willen ook graag helpen waar dat...

Lees meer
Steyl krijgt een Wijkcentrum

Steyl krijgt een Wijkcentrum

Tijdens de openbare vergadering 27 juni hebben wij aangegeven heel actief op zoek te zijn naar een Wijkcentrum voor Steyl. We hebben in onze vergadering plannen gedeeld m.b.t. noodlokalen en mogelijke locaties. Naar verwachting zou de realisatie nog een hele tijd op...

Lees meer
“Samen aan tafel” weer gezellig uit de startblokken.

“Samen aan tafel” weer gezellig uit de startblokken.

Afgelopen maandag 17 oktober, waren de vrijwilligers van het eet-initiatief op Steyl “Samen aan tafel” weer in touw om Steylenaren een heerlijke en gezellige maaltijd te verzorgen. Zo’n 17 gasten werden getrakteerd op een heerlijk 3-gangen menu in de Harmoniezaal. Het...

Lees meer
Opbrengst AED actie Steyl

Opbrengst AED actie Steyl

De activiteiten rond deze AED actie hebben de geweldige som van € 10.313,- Opgebracht. Dit bedrag is samengesteld uit de volgende bronnen: Collectegeld:                                               € 5.178,50 Donaties:...

Lees meer