Dorpsraad Steyl

 

Dorpsraad

Dörpshóes Rochus

Nieuws

Agenda

Wereldpaviljoen Steyl: Winnaar Zilveren Award  ANWB

Het Wereldpaviljoen heeft de Zilveren Award gewonnen van de ANWB in de categorie: leukste uitje van Limburg. Volgens de ANWB komt dat mede door de verrassende opzet en fantastische inzet van de 75 vrijwilligers. “De vele vrijwilligers die er met z’n allen voor zorgen en met heel veel enthousiasme en plezier een fantastisch uitje voor klein en groot van te maken. Dit is een parel om te bezoeken. Na een bezoek ben je een ervaring rijker!”, aldus de ANWB.

Het Wereldpaviljoen vestigde zich in 2014 met een inleefatelier Nicaragua in de voormalige drukkerij van het Missiehuis St. Michael. In 2019 is het uitgebreid met een inleefatelier Ghana. Het Wereldpaviljoen is geen museum. In een museum kun je vooral dingen zien. In het Wereldpaviljoen kun je vooral zelf beleven hoe het leven in beide landen is. Op deze manier krijg je spelenderwijs bagage mee voor wereldburgerschap (respect voor andere culturen).

Schoolklassen uit heel Noord-Limburg bezoeken de bijzondere belevingslessen, terwijl op de woensdag- en zondagmiddag de recreatieve bezoekers welkom zijn voor een leuk en leerzaam uitje.  Daarnaast worden er ook geregeld familiedagen gehouden en komen veel groepen tussendoor via een speciaal arrangement een bezoek brengen. Kortom: het Wereldpaviljoen is niet meer weg te denken uit Kloosterdorp Steyl.

Vrijwilligers

Het Wereldpaviljoen draait volledig op vrijwilligers. Het kent geen enkele betaalde kracht. Op dit moment zijn 75 vrijwilligers uit de hele regio actief om alles draaiende te houden. Vanwege de groeiend belangstelling zijn we op zoek naar nieuwe vrijwilligers. We zoeken concreet vrijwilligers die ingezet kunnen worden bij Educatie (begeleiden schoolklassen), Recreatie (tijdens de recreatieve middagen) en La Cantina (ontvangst, kantine en terras). Bovendien zijn we op zoek naar versterking van de PR/Communicatie afdeling.

Wie wil ons komen versterken? Stuur een mailtje naar: info@wereldpaviljoen.com en we nemen direct contact op voor een afspraak.

Laatste nieuws

Workshop: ‘een levende tuin maak je zelf’

Workshop: ‘een levende tuin maak je zelf’

Wil jij ook een tuin met meer kleur en meer leven? Doe dan mee aan de workshop ‘Een levende tuin maak je zelf.’ Op donderdag 12 oktober organiseert IVN Natuureducatie, in opdracht van de gemeente Venlo, een workshop om zelf aan de slag te gaan in je tuin. Ervaren...

Lees meer
Steylervlag kopen?

Steylervlag kopen?

Wilt u graag een Steylervlag en/of speldje(s) kopen, Dat is mogelijk.klik hier om uw vlag en/of speldje(s) te bestellen en te betalen. Tijdelijk zijn de kleine vlaggen uitverkocht. Bestellingen kunnen evengoed geplaatst worden echter moet men rekening houden met een...

Lees meer
Heb jij een hart voor dieren?

Heb jij een hart voor dieren?

Heb jij in de week van 4 oktober een uurtje tijd en wil je collecteren voor de Dierenbescherming in je eigen straat? Geef je dan nu op en help alle dieren die het nodig hebben in Nederland. Namens de dieren alvast heel veel dank!

Lees meer
Betekenis de vlag van Steyl

Betekenis de vlag van Steyl

  De leeuw in de vlag is afkomstig uit het wapen van het voormalig hertogdom Gülick, waartoe Steyl en Tegelen tot aan de Franse tijd behoorden. Om de band met Gulick te tonen is gekozen voor de Gulikse leeuw, welke goed contrasteert met het goud en rood van de...

Lees meer
Presentatie vlag van Steyl

Presentatie vlag van Steyl

De presentatie van "Onze" vlag vindt plaats op de Steylerdag, Zondag 3 September om 12 uur dmv het hijsen van de eerste vlag ter hoogte van het Museumplein door een afgevaardigde van het college van de gemeente Venlo. Er is na de onthulling een stand waar de vlag en...

Lees meer