Dorpsraad Steyl

 

Dorpsraad

Dörpshóes Rochus

Nieuws

Agenda

Meer bezoekers naar Wereldpaviljoen Steyl

Meer bezoekers naar Wereldpaviljoen Steyl

STEYL – Ondanks een moeizame start als gevolg van de coronapandemie en de energiecrisis, is 2022 voor het Wereldpaviljoen bijzonder succesvol verlopen dankzij een fantastisch tweede halfjaar. Met speciale aandacht voor vijf ontspanningsmiddagen voor Oekraïnse vluchtelingen en gratis toegang voor kinderen uit gezinnen die het niet zo breed hebben.

Dat blijkt uit het jaarverslag 2022 van de culturele attractie het Wereldpaviljoen in Kloosterdorp Steyl. 

2022 was een jaar met twee gezichten. De start was in mineur. Weer was de coronapandemie de reden voor sluiting in januari. Maar vanaf 1 februari werden de activiteiten weer voorzichtig opgestart. Het heeft echter nog tot de zomervakantie geduurd voor het bezoekersaantal weer steeg. Maar daarna kan gesproken worden van een fantastisch tweede half jaar. De achterstand op de begrote aantallen werd in rap tempo weggewerkt. Met als hoogtepunten 31 augustus en de kerstvakantie, toen record aantallen bezoekers naar het Wereldpaviljoen kwamen. In totaal passeerden 6500 de entree.  Het aantal bezoekers dat het Wereldpaviljoen bezoekt blijft stijgen.

Het jaar 2022 was ook het jaar het Wereldpaviljoen tijdens het Pinksterweekend haar 10-jarig bestaan vierde.

De band met en tussen onze vrijwilligers is heel hecht gebleken. Het is één grote familie, die altijd klaar staat voor het Wereldpaviljoen. Ook tijdens de coronapandemie is het aantal vrijwilligers op sterkte gebleven.  Vanwege uitbreiding van activiteiten zijn we wel weer op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor recreatie, educatie en horeca.

Daarnaast werd het bestuur geconfronteerd met een enorme stijging van de energielasten. Zonder de steun van de gemeente en rijk (corona-subsidies) en donaties was het voortbestaan van het Wereldpaviljoen in gevaar gekomen. Uiteindelijk hebben we toch het jaar met een positief resultaat kunnen afsluiten. Onze dank aan allen die ons het afgelopen jaar gesteund en ondersteund hebben. Het heeft ons nieuwe energie gegeven om het jaar 2023 vol vertrouwen in te gaan.

Naast de reguliere opening op de woensdag- en zondagmiddagen en het bezoek van de schoolklassen bleek het Wereldpaviljoen ook in trek te zijn voor kinderfeestjes en arrangementen (familiefeesten, uitstapjes ouderenorganisaties, verenigingen, etc.). Ook werden tal van andere activiteiten georganiseerd, waaronder enkele concerten, een openluchtfilm en ontspanningsmiddagen voor Oekraïense vluchtelingen, en er werden samenwerkingsverbanden gesloten met onder andere Voedselbank Venlo, Stichting Leergeld Peel en Maas en Filmtheater de Nieuwe Scene.

Door de steun vanuit de diverse delen van onze samenleving en ook de verdere mogelijkheden tot samenwerking, zijn bestuur en vrijwilligers van het Wereldpaviljoen nog meer doordrongen van het nut en de wenselijkheid van onze organisatie om onze bezoekers kennis te laten maken met andere culturen.

Laatste nieuws

Kleding en speelgoed beurs

Kleding en speelgoed beurs

Zo mooi.. Vanuit het Dörpshóes maar liefst 85 kinderpakketten mogen mogen weggeven en 43 gezinnen warm kunnen aankleden. Nogmaals lieve mensen..bedankt voor het doneren!

Lees meer
Goochelen met opa’s en oma’s

Goochelen met opa’s en oma’s

Dinsdagavond 28-11-2023 Workshop goochelen Dinsdagavond in het Dörpshóes Rochus in Steyl zat het vol met magie en behoorlijk wat spanning. Er was een workshop goochelen…

Lees meer
Sinterklaasfeest

Sinterklaasfeest

Woensdag 22 November 33 kleine pietjes mochten we verwelkomen. Lieve kindjes wat was het gezellig…pieten gym, de vloer is lava, pepernoten maken en dan met…

Lees meer
Sinterklaasfeest

Sinterklaasfeest

Vanavond begint het sinterklaasjournaal weer. En wij zitten er al helemaal klaar voor! Kom je ook gezellig naar onze sinterklaasmiddag?Wel aub even van tevoren aanmelden!Ouders zijn welkom om te blijven als de kinderen het te spannend vinden zonder papa of mama....

Lees meer
Halloween disco

Halloween disco

D’r ligk al lang op Sjteyl ‘t verlange öm iets veur de jeug te doon. JSS waas d’r neet mier, kingervekansiewerk opereert veural in de…

Lees meer
Openbare vergadering

Openbare vergadering

31 Oktober 2023 Waar: Aula Basis school De SchalmSint Sebastianusstraat 10 Inloop 19:00 uurAanvang 19:30 uur Thema’s Inleiding - Dorpsraad Boei - Kloostergebouwen Steylerhof - oud Politiebureau Pannaveldje - voetbal in een kooi Roermondseweg - update Talentverbinder...

Lees meer
Steylervlag kopen?

Steylervlag kopen?

Wilt u graag een Steylervlag en/of speldje(s) kopen, Dat is mogelijk.klik hier om uw vlag en/of speldje(s) te bestellen en te betalen.  

Lees meer
Pannaveldje

Pannaveldje

Al enige jaren zijn de bewoners van Steyl aan het proberen een plek te regelen voor de jeugd van 8 tot 12 jaar.Verschillende dorpsgenoten zijn hier samen met de dorpsraad afgelopen jaren mee bezig geweest, ook de gemeente gaf hier groen licht voor. Voor de jonge...

Lees meer
Workshop: ‘een levende tuin maak je zelf’

Workshop: ‘een levende tuin maak je zelf’

Wil jij ook een tuin met meer kleur en meer leven? Doe dan mee aan de workshop ‘Een levende tuin maak je zelf.’ Op donderdag 12 oktober organiseert IVN Natuureducatie, in opdracht van de gemeente Venlo, een workshop om zelf aan de slag te gaan in je tuin. Ervaren...

Lees meer