Dorpsraad Steyl

 

Dorpsraad

Dörpshóes Rochus

Nieuws

Agenda

Steyl krijgt eigen vlag

Over een tijdje is het zover, dan wappert de gloednieuwe Steyler-vlag voor het eerst boven het kloosterdorp. Er werd een jaar lang gewerkt aan het ontwerp van de vlag, die aan negen nieuwe vlaggenmasten komt te hangen in Steyl.

De vlag zal tijdens de Steylerdag officieel onthuld worden aan het publiek, daarna kunnen bewoners ook zelf een exemplaar kopen.

‘We hangen al sinds jaar en dag in de carnavalstijd bij het voormalige politiebureau een vlag op van De Keatelaers, maar nu heeft het politiebureau een andere bestemming gekregen’, zegt mede-initiatiefnemer van de Steyler-vlag William Killaars. Daarom besloot Killaars samen met anderen zelf een vlaggenmast te plaatsen, ‘En toen kwam de vraag; wat gaan we daar nu in hangen?’ Het antwoord daarop was al snel gevonden: een nieuwe vlag voor het kloosterdorp.

Aan Pascal Thönissen de taak om de nieuwe vlag te ontwerpen. ‘Het was zeker lastig, ik heb vaak ‘s avonds nog een beetje zitten rommelen om te kijken wat goed voelt’, zegt Thönisssen. ‘Uiteindelijk waren er verschillende ontwerpen en daar hebben we een keuze uit gemaakt.’

Volgens Thönissen waren er verschillende afwegingen in het ontwerpproces. ‘Steyl is natuurlijk meer dan alleen de kloosters waar we bekend om staan, dus dat wilde ik met de vlag ook laten zien’, vertelt hij terwijl hij naar het ontwerp van de vlag wijst. ‘Alle facetten van Steyl zitten nu in de vlag. Zo hebben we bijvoorbeeld voor een ander soort leeuw gekozen dan de Tegelse of Limburgse vlag, om te laten zien hoe uniek het dorp is.’

Laatste nieuws

Workshop: ‘een levende tuin maak je zelf’

Workshop: ‘een levende tuin maak je zelf’

Wil jij ook een tuin met meer kleur en meer leven? Doe dan mee aan de workshop ‘Een levende tuin maak je zelf.’ Op donderdag 12 oktober organiseert IVN Natuureducatie, in opdracht van de gemeente Venlo, een workshop om zelf aan de slag te gaan in je tuin. Ervaren...

Lees meer
Steylervlag kopen?

Steylervlag kopen?

Wilt u graag een Steylervlag en/of speldje(s) kopen, Dat is mogelijk.klik hier om uw vlag en/of speldje(s) te bestellen en te betalen. Tijdelijk zijn de kleine vlaggen uitverkocht. Bestellingen kunnen evengoed geplaatst worden echter moet men rekening houden met een...

Lees meer
Heb jij een hart voor dieren?

Heb jij een hart voor dieren?

Heb jij in de week van 4 oktober een uurtje tijd en wil je collecteren voor de Dierenbescherming in je eigen straat? Geef je dan nu op en help alle dieren die het nodig hebben in Nederland. Namens de dieren alvast heel veel dank!

Lees meer
Betekenis de vlag van Steyl

Betekenis de vlag van Steyl

  De leeuw in de vlag is afkomstig uit het wapen van het voormalig hertogdom Gülick, waartoe Steyl en Tegelen tot aan de Franse tijd behoorden. Om de band met Gulick te tonen is gekozen voor de Gulikse leeuw, welke goed contrasteert met het goud en rood van de...

Lees meer
Presentatie vlag van Steyl

Presentatie vlag van Steyl

De presentatie van "Onze" vlag vindt plaats op de Steylerdag, Zondag 3 September om 12 uur dmv het hijsen van de eerste vlag ter hoogte van het Museumplein door een afgevaardigde van het college van de gemeente Venlo. Er is na de onthulling een stand waar de vlag en...

Lees meer