We zijn op zoek naar een nieuwe Voorzitter V/M voor de wijkraad Steyl. Momenteel wordt het voorzitterschap tijdelijk ingevuld. Medio 2019 wil de Wijkraad deze functie definitief vervuld zien.

Wat doet de Wijkraad Steyl?
De Wijkraad Steyl wil bijdragen aan de leefbaarheid op Steyl. Afgelopen jaren hebben we hiervoor op Steyl diverse initiatieven in gang gezet zoals De Groene Brigade, De Steyler Hoeskamer en het Ambitieboek. Dit proces verdient continuïteit en versterking.

Wat zijn de taken van de voorzitter?

> Stimuleren en ondersteunen van bestaande en nieuwe initiatieven: Zij/hij geeft, samen met het bestuur, sturing aan dit proces en onderhoud hiervoor diverse externe contacten met o.a. vertegenwoordigers van de gemeente, diverse verenigingen en stichtingen en uiteraard vooral met inwoners.

> Leiden van de reguliere bestuursvergaderingen (6 á 8 per jaar). Stelt hiervoor samen met het bestuur de agenda op, draagt zorg voor het goed verlopen van de besluitvorming en het nakomen van de acties en afspraken. Tevens bereidt de voorzitter de Openbare Wijkraadvergadering (4 x per jaar) mee voor en leidt deze vergadering.

> Actief meedenken in de toekomstige rol en taak van de Wijkraad binnen de Steyler gemeenschap, waarbij ook de organisatievorm tegen het licht wordt gehouden.

Wat verwachten we van de voorzitter?
Integriteit en inlevingsvermogen ten aanzien van de Steyler gemeenschap, de Wijkraad en de daarbij betrokken projecten en personen, zijn van het grootste belang. We zijn op zoek naar een mensen-mens die óók in staat is zakelijk en formeel op te treden in het belang van de Wijkraad en de Steyler gemeenschap. Een stevig relatie-netwerk is een pré.

Wat heeft de Wijkraad Steyl te bieden?
Een b(l)oeiend team van 6 actieve en betrokken leden en ondersteuning van betrokken professionals zoals de bewonersondersteuner en de stadsdeelmanager. Het “Sjoënste plaetske” verdient z’n naam en het is de voldoening hier een bijdrage aan te leveren.

Heb je interesse?

Mocht je interesse hebben in deze functie, of wil je eerst nadere informatie? Stuur dan een mailtje naar de huidige Interim voorzitter: josjacobs2@home.nl. Het bestuur zal in gesprek gaan met geïnteresseerde(n); de aanstelling komt in samenspraak tot stand.

Namens het bestuur van de Wijkraad Steyl:
Jos Jacobs (Voorzitter ad interim)