Eetpunt voor Steylenaren in de Harmoniezaal van start.

Eetpunt voor Steylenaren in de Harmoniezaal van start.


Het eetpunt heeft een sociaal doel; om elkaar te ontmoeten bij een gezonde en lekkere maaltijd; samen
gezellig aan tafel. Elke inwoner van Steyl is welkom.
We starten op maandag 17 oktober 2022 om 17.30 uur in de Harmoniezaal, Posthuisstraat 30
Tegelen. Daarna elke 3e maandagnamiddag in de maand en de kosten zijn € 8,50 (3-gangen).
Opgaven: uiterlijk één week vooraf (tevens betalen) bij de Steyler Hoeskamer bij Quatre Bras; elke
maandagmiddag tussen 14.00 en 16.30 uur. (max 20 deelnemers)

Mantelzorgcafé: ontmoeten

Mantelzorgcafé: ontmoeten

In het kader van de week tegen de eenzaamheid willen
we mantelzorgers uitnodigen elkaar te ontmoeten.
Een gezellig moment waarbij we onder het genot van een
hapje en een drankje met elkaar in gesprek gaan, elkaar
beter leren kennen en ervaringen delen. Dit kan gaan
over hoe jij ervoor zorgt dat je voldoende tijd overhoudt
voor leuke dingen en hoe jij je sociale contacten
onderhoudt naast de zorg voor je naaste.

Met vriendelijke groet,
Team Mantelzorg Incluzio Venlo

Bekijk hier onze folder.

Doe mee met Kern met Pit en krijg 1.000 euro!en krijg 1.000 euro!

Wil jij ook graag een buurtmoestuin, speeltuin of een kunstproject in je wijk opzetten? Of heb je een ander goed idee voor je buurt? Kom dan nu in actie!  Met een beetje hulp…
Kern met Pit daagt je uit om die droom binnen een jaar te realiseren. En wij helpen je ook bij de uitdagingen: waar begin je, hoe kom je aan geld, een vergunning of vrijwilligers? Ruim 200 KNHM-adviseurs door het hele land staan klaar om al deze vragen en meer te beantwoorden. 

De voordelen
Handig om te weten: je krijgt dus een eigen adviseur die je bijstaat met raad en daad, je kunt gratis workshops volgen, je (online) netwerk wordt een stuk groter én je kunt de expertise van ingenieursbureau Arcadis gratis inzetten. 

Duizend euro En lukt het je om samen met je buurtgenoten het project binnen één jaar uit te voeren? Dan krijgen jullie 1.000 euro en het predicaat Kern met Pit. Waar wacht je nog op, doe mee!   

Bekijk hier de folder van KmP ’23

Belangrijk info gewijzigde Uitnodiging en informatie document Duurzaamheid bijeenkomsten.

Ook toegankelijk voor bewoners van Steyl.

Uitnodiging

Wijkraad de Noordkern gaat samen met werkgroep Wijkzaken Op de Heide twee avonden organiseren. Als we rondom ons heen kijken en een parkeerplaats willen zoeken in de wijken is dat vaak een groot probleem. Ook de energie kosten blijven maar stijgen.
Wij hebben daarom gemeend om u als inwoners van onze twee wijken te gaan informeren over de nieuwe mogelijkheden die er gaan aankomen betreffende vervoer, zonnepanelen en woning isolatie.

Over deze 3 onderwerpen wordt op

maandag 10 en dinsdag 11 oktober 2022
een voorlichtingsavond georganiseerd.

 Het programma ziet er als volgt uit:

 Ontvangst met koffie vanaf 19.00 uur / start bijeenkomst 19.30 uur

 3 presentaties over bovenstaande thema’s

Aansluitend kunt u uw persoonlijke vragen stellen aan of afspraken maken met de specialisten die aanwezig zullen zijn op deze 2 avonden.

Op 10 oktober in Ontmoetingscentrum De Glazenap
en op 11 oktober in de Harmoniezaal.

Aanvang presentaties om 19.30 uur. Wijkraad de Noordkern en de Werkgroep Wijkzaken op de Heide  nodigen u van harte uit om op één van deze bijeenkomsten te komen luisteren en uw voordeel te komen doen. De koffie staat voor u klaar. U kunt zowel in De Glazenap als in de Harmoniezaal terecht.

Aanmelden kan via QR-code die vermeld staat op de informatiepagina over deze 3 thema’s verder in deze wijkkrant of via de link (https://forms.gle/UH8o8YyB8Y2RGk9v7)

Heeft u geen mogelijkheden om u van te voren aan te melden, dan bent u toch van harte welkom.Projectgroep Wijkraad de Noordkern

Klik hier voor informatie bijeenkomst

Wijk in voor wijkraad Steyl.

Op donderdagavond 29 mei zijn we met ons team in gesprek gegaan met bewoners in Steyl in de Romeinenstraat. Ophalen wat er speelt in de wijk, en welke passies en talenten er in de wijk zijn. Het ging bij ons om “het gesprek”.

We gaan uit van de kracht van de wijk. Waar is iemand goed in, zodat deze “krachten” in de wijk gebruikt gaan worden

Met de bakfiets, gratis frietkraam, koffie/thee, appeltjes zijn we op locatie gaan staan.  Ongeveer 30 bewoners zijn naar onze locatie gekomen en hebben we mooie verhalen gehoord. Daarnaast hebben we op diverse plaatsen aangebeld en het gesprek gevoerd met de bewoner. Op onze locatie waren veel kinderen op de been. De bewoners vonden het een goed initiatief en gingen ook veel met elkaar in gesprek over bepaalde thema’s (kinderen, gedrag buurtgenoten, hoe het vroeger was)

Bij deze gesprekken kwam oa naar voren dat ze iets voor de kinderen willen creëren. In z’n algemeenheid is men tevreden over hun buurt en hebben ze een goed contact met de directe buren. Je ziet wel een beweging dat het contact met de “buurt” minder is in vergelijking met het verleden. De volgende talenten zijn er in de wijk: mensen helpen, verbinden, wandelen, koken, De aanwezige bewoners worden op een later moment uitgenodigd om met elkaar in gesprek te gaan hoe de ideeën in samenwerking met  bewoners, partners, gemeente gerealiseerd kunnen worden en hoe de talenten ingezet worden.. Tevens heeft de wijkraad plannen om een “nieuw” gemeenschapshuis te creëren waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten, relaties opgebouwd en talenten ingezet kunnen worden.

Groet

Herman vd Eertwegh Buurtcoach Incluzio Sociale Basis

Raadsbesluit woensdag 29 juni

Ook Steyl moet nu snel een gemeenschapsaccommodatie krijgen. Om het enige Venlose dorp dat nog geen eigen voorziening heeft te helpen, is er 150.000 euro uitgetrokken.

Het geld werd woensdagavond vrijgemaakt door de gemeenteraad. Die vergaderde over de positieve financiële resultaten; zowel op de jaarrekening 2021 als over het lopende jaar is er flink geld over. Venlo is bezig met nieuw beleid rondom dorpshuizen, omdat er op dit moment een wirwar aan accommodaties is, met een enorm verschil in structuur en activiteiten. Ook zijn er grote verschillen in subsidies. Omdat het in elk geval de bedoeling is dat elk dorp of wijk een dorpshuis heeft, wilde de raad niet langer wachten totdat dat nieuw beleid klaar is. De 150.000 euro is bedoeld voor inrichtingskosten en huurkosten van een tijdelijke oplossing in Steyl.

Openbare wijkvergadering

Openbare wijkvergadering

 

Maandag 27 Juni 2022

Inloop vanaf   19:00 uur

Basisschool, De Schalm
Sint Sebastianusstraat 10, 5935 AX Steyl

Agendapunten:

19:30 Opening en stand van zaken

19:45 Verbouwing Oud Politiebureau door Wout-Jan Ykema

20:00 AED door Josephine Houben-Raedts

20:15 QR- code rondje Steyl door Maurice Ambaum

20:30 Rondvraag

21:00 Sluiting

Wijkraad Steyl

Email: info@wijkraadsteyl.nl

Lees ons privacybeleid