Lezing over ‘ Hetje op 14-2-2020

Komende vrijdag 14 februari staat er een lezing gepland van Paul Seelen over ’t Hetje.

’t Hetje was een volksbuurt in het centrum van Venlo en lag ingeklemd tussen de Jodenstraat en de Havenkade en heeft de tand des tijds niet doorstaan. Vandaag de dag is er niets meer wat nog herinnert aan deze levendige wijk, alles is gesloopt of verdwenen… Behalve de verhalen van de mensen. Paul Seelen heeft deze verwerkt in zijn boek en tijdens de lezing komt het dagelijks leven van de mensen in deze wijk aan bod.

Plaats: Fort Museum Venlo, Garnizoenweg 23, 5928 NA Venlo
De zaal gaat open om 19.00 uur en de lezing start om 19.30. Toegang gratis!

Graag aanmelden via info@fortmuseum.nl

Samen aan tafel vanaf januari 2020

Elkaar ontmoeten bij een gezonde en lekkere maaltijd á € 7,50 p.p.
Op de onderstaande maandagen van 18.00 uur tot ongeveer 19.30 uur.
De zaal is open vanaf 17.30 uur.

Voor alle Steylenaren.
Er kunnen maximaal 20 personen deelnemen

De komende data zijn:

• Maandag 10 februari:
    aanmelden vóór 3 februari
  • Maandag 9 maart:
    aanmelden vóór 2 maart
  • Maandag 6 april
    aanmelden vóór 30 maaart
  • Maandag 11 mei
    aanmelden vóór 4 mei

Minimaal één week vooraf aanmelden via:

• Infopunt Steyl: 06-49101709 (tijdens openingstijden: maandag van 13.30 tot 16.00 uur)
  • Mail: infopuntsteyl@gmail.com
  • Bezoek de Steyler Hoeskamer:
    elke maandag 13.30-16.00

Samen stroom

Stichting Kloosterdorp Steyl, Samenstroom en Stichting Wijkraad Steyl werken samen aan een nieuwe bestemming van gebouwen in Steyl gericht op verduurzaming en lokale energieopwekking.

Heb je geen eigen dak? Passen er geen zonnepanelen op je dak? Heb je wel panelen op je dak, maar nog stroomverbruik over? En wil je wel graag zelf schone stroom opwekken?

Doe dan mee! Help mee aan een gezonde buurt en planeet.

Twee gebouwen komen nu in beeld: Timmerwerkplaats en Drukkerij

Wie kunnen meedoen: bewoners van de postcodes: 5935, 5926, 5931, 5932, 5951 en 5991

Samenstroom wil in deze gebieden samen met u deelnemers werven. Meer informatie kan hier worden gedownload:

Presentatie Samenstroom dd 25-11-2019

Nieuw: Residence Bougainville

In de zomer van 2020 zullen op de locatie Maasstraat 2 in Steyl (voormalig pand van de politie) 18 appartementen komen voor senioren met een zorgvraag.

Residence Bougainville Steyl is een kleinschalige woonvorm en bestaat uit 18 appartementen, een gemeenschappelijke huiskamer en een ruimte voor dagactiviteiten.

Voor informatie: website Bougainville

Heeft u interesse en wilt u zich inschrijven voor een zorgappartement, neemt u dan contact op met Elly Peeren.
T: 06-40 22 94 63 info@residencebougainville.com

Vacature voorzitter Wijkraad Steyl V/M

We zijn op zoek naar een nieuwe Voorzitter V/M voor de wijkraad Steyl. Momenteel wordt het voorzitterschap tijdelijk ingevuld. Medio 2019 wil de Wijkraad deze functie definitief vervuld zien.

Wat doet de Wijkraad Steyl?
De Wijkraad Steyl wil bijdragen aan de leefbaarheid op Steyl. Afgelopen jaren hebben we hiervoor op Steyl diverse initiatieven in gang gezet zoals De Groene Brigade, De Steyler Hoeskamer en het Ambitieboek. Dit proces verdient continuïteit en versterking.

Wat zijn de taken van de voorzitter?

> Stimuleren en ondersteunen van bestaande en nieuwe initiatieven: Zij/hij geeft, samen met het bestuur, sturing aan dit proces en onderhoud hiervoor diverse externe contacten met o.a. vertegenwoordigers van de gemeente, diverse verenigingen en stichtingen en uiteraard vooral met inwoners.

> Leiden van de reguliere bestuursvergaderingen (6 á 8 per jaar). Stelt hiervoor samen met het bestuur de agenda op, draagt zorg voor het goed verlopen van de besluitvorming en het nakomen van de acties en afspraken. Tevens bereidt de voorzitter de Openbare Wijkraadvergadering (4 x per jaar) mee voor en leidt deze vergadering.

> Actief meedenken in de toekomstige rol en taak van de Wijkraad binnen de Steyler gemeenschap, waarbij ook de organisatievorm tegen het licht wordt gehouden.

Wat verwachten we van de voorzitter?
Integriteit en inlevingsvermogen ten aanzien van de Steyler gemeenschap, de Wijkraad en de daarbij betrokken projecten en personen, zijn van het grootste belang. We zijn op zoek naar een mensen-mens die óók in staat is zakelijk en formeel op te treden in het belang van de Wijkraad en de Steyler gemeenschap. Een stevig relatie-netwerk is een pré.

Wat heeft de Wijkraad Steyl te bieden?
Een b(l)oeiend team van 6 actieve en betrokken leden en ondersteuning van betrokken professionals zoals de bewonersondersteuner en de stadsdeelmanager. Het “Sjoënste plaetske” verdient z’n naam en het is de voldoening hier een bijdrage aan te leveren.

Heb je interesse?

Mocht je interesse hebben in deze functie, of wil je eerst nadere informatie? Stuur dan een mailtje naar de huidige Interim voorzitter: josjacobs2@home.nl. Het bestuur zal in gesprek gaan met geïnteresseerde(n); de aanstelling komt in samenspraak tot stand.

Namens het bestuur van de Wijkraad Steyl:
Jos Jacobs (Voorzitter ad interim)

Wandelen

Wandelen door ons mooie Steyl