Even voorstellen:

Werkgroep Jeugd Steyl

Ik ben Susan Ummenthum, moeder van 2 kinderen en woon sinds 4 jaar op Steyl. Ik ben me hard gaan maken om een speelplek te creëren voor de jeugd van Steyl. Samen met mij, bleken er meerdere ouders en kinderen te zijn, die willen zorgen voor een toffe speelruimte.

Met een aantal ouders, woordvoerder uit de schoolraad, Murat Karacaer (Jongerenwerker Tegelen, Steyl & Belfeld vanuit Incluzio) en een aantal kinderen zelf, zijn we gaan inventariseren wat de wensen zijn.​ Deze ideeën zijn allemaal gebundeld en daarna kwam de volgende stap.

Murat (jongerenwerker Steyl), Rob Niessen van Stichting Steyl, Susan Ummenthum (ouder en tussen persoon Wijkraad-Jeugd) en Jos Jacobs als afgevaardigde vanuit Wijkraad Steyl hebben de koppen bij elkaar gestoken. Bedachte plannen werden voorgedragen en bekeken welke buitenlocaties geschikt zouden zijn. De focus ligt nu op het vinden van een buitenlocatie, om hier een veilige speelplek voor de jeugd te creëren. Er zijn al ideeën over de locatie, hierin maken we al stappen. Deze beslissingen zullen uiteraard in goed overleg genomen worden in samenspraak met meerdere partijen. Binnenkort worden de uitgewerkte plannen nogmaals besproken met de Stichting Steyl en kunnen we vervolgens naar de gemeente met het uitgewerkte plan, zodat er naar het financieel plaatje gekeken kan worden.

Natuurlijk kunnen we ieders hulp gebruiken, het gaat mogelijk ook om uw kind die dadelijk op een toffe speelplek kan genieten, dus mocht u ergens mee willen helpen, dan is alle hulp welkom! We moeten als Steylerse straks samen onze kracht bundelen en delen. Samen met de kinderen genieten, maar denk hierbij ook aan helpende handjes voor onderhoud, bijvoorbeeld grasmaaien of een keer controleren of zwervend afval.

Meerdere stappen moeten nog gemaakt worden, maar we zijn samen goed bezig!!​

Buurtpreventie

De buurtpreventie Steyl is in 2018 opgericht. Het team bestaat uit 6 personen.

Twee vrouwen van de buurtpreventie zijn meestal in het weekend in de tuinen van de paters. Daar houden ze een oogje in het zeil en houden de tuinen en grotten zoveel mogelijk schoon. De rest loopt doordeweeks een ronde.

Henri rijdt in het weekend met zijn scooter door Steyl en houdt een oogje in het zeil. Daarbij ledigt hij de prullenbakken langs de maas en de prullenbak bij het strandje (blauw) die is geadopteerd door de buurtpreventie.

Ook wordt veel aandacht besteed aan de jeugd in Steyl. Voor de jeugd tot 14 jaar wordt een eigen honk gemaakt.

Je ziet de buurtpreventie bijvoorbeeld ook bij de Sintermerte optocht. Dan regelen ze het verkeer.

Coach Open Inloop

Mijn naam is Heidi Strik Bartels Coach OpenInloop bij Incluzio Sociale Basis in Venlo op de locatie De Zuidpilaar.

Als Coach OpenInloop is het mijn taak om samen met vrijwilligers en wijkbewoners een inclusief aanbod voor de wijk te realiseren. Ik ga samen met vrijwilligers op zoek naar de behoefte die er in de wijk is. Ik help bij dit onderzoek en ondersteun bij het netwerken. Verbinden is het sleutelwoord. Bij het opzetten van activiteiten heb ik een faciliterende rol. De uitvoering ligt altijd bij de vrijwilligers en de wijkbewoners zelf. Het doel is te allen tijde het bevorderen van het welzijn in de wijk. Vanaf juli 2021 ben ik voor een jaar in Steyl actief met bovengenoemde taken. Voor vragen of ideeën kunt u mij bereiken onder nummer 06 – 82 13 17 01

Met vriendelijke groet,

Heidi Strik

Groene Brigrade

Groene brigade Steyl; een wat vreemde titel voor onze 14 vrijwilligers die nieuw en oud Steyl proberen vrij te houden van zwerfafval.

In heel groot Venlo zijn er groene brigades actief bezig met het opruimen van afval op straten en pleinen. Zo ook hier bij ons op Steyl. Een ondankbare taak want twee dagen later ligt overal weer nieuwe afval. Wat zouden wij het fijn vinden als iedereen bijvoorbeeld bij hun voordeur of tuintje zelf de rommel, vaak door anderen neer gegooid, op zou ruimen. Dit is niet alleen voor de vrijwilligers fijn maar wij denken dat iedereen een opgeruimde straat ook liever ziet dan een vervuilde straat.

Omdat iedereen meestal alleen bezig is met het opruimen van zwerfafval komen we een paar keer per jaar bij elkaar onder het genot van een kopje koffie en een stuk (of twee) lekkere Limburgse vlaai. Vaak worden er dan onderlinge voorvallen besproken en of afspraken gemaakt hoe we bepaalde situaties het beste aan kunnen pakken. De gemeente Venlo verstrekt alle spullen die we denken nodig te hebben, zoals grijpers, hesjes of zakken.

Ik denk dat als we met z’n allen een klein beetje de schouders er onder zouden zetten we in een nog mooier dorpje Steyl aan de Maas wonen.

Wim Hanraets
Groene Brigade Steyl