Sintermerte: 7 november

(Video: TZBO – 2015)

Traditiegetrouw komt Sintermerte ook dit jaar weer naar Steyl en wel op donderdag 7 november 2019.
Aan het hoofd van een grote stoet kinderen met kleurrijke lampionnen zal Sintermerte onder muzikale begeleiding van de joekskapellen “De Kaetelaers” en “Petatte Nelke” door de straten van Steyl trekken, die daarbij de bekende Sintermertes-liedjes zullen spelen.

De opstelling van de optocht is vanaf 18:30 uur op de hoek Frankenstraat / Keramiekstraat. Daar vertrekt de stoet rond 18:45 uur naar de troshoop op de Patersplak.

De route is als volgt: Keramiekstraat, Neeringerweg, Terracottalaan, St. Rochusstraat, Pacellilaan, Zustersstraat, Arnoldus Janssenstraat en Parkstraat.

De troshoop zal rond 19:15 uur worden aangestoken.

De muziek op de Paterplak wordt verzorgd door Joekskapel “De Kaetelaers”.

Wij hopen op een grote opkomst en wensen jong en oud veel plezier.

Bij het verlaten van de Patersplak wordt u in de gelegenheid gesteld om een vrijwillige bijdrage te geven, zodat we deze traditionele Sintermertesviering op Steyl ook in de komende jaren in stand kunnen houden.

Ook wordt er bij het verlaten van de Patersplak aan de kinderen een versnapering uitgereikt, gesponsord door Coop Steyl.

Organisatie: Sintermertecomité Steyl m.m.v. Steyler Buurtvereniging ‘Ônger de Watertore’