Onderstaande informatie is afkomstig van de huidige vastgoedbeheerder.

Het voormalige politiebureau in Steyl (Venlo) is aangekocht door ComFort Projectontwikkeling.

Na de ingrijpende verbouwing door Bouwbedrijf Teunissen en Van Gemert Installatietechniek zal het gebouw worden geëxploiteerd door ComFort Vastgoedexploitatie. De studio’s en appartementen worden verhuurd aan senioren met een (lichte) zorgbehoefte. De zorg wordt verleend door een gerenommeerde lokale zorgorganisatie. Verder ontvangen bewoners een bescheiden (basis)pakket aan persoonlijke services, dat desgewenst uitgebreid kan worden.

Er worden 24 appartementen gerealiseerd in het voormalige politiebureau, die voldoen aan de eisen van deze tijd. Met o.a. een eigen badkamer en een kitchenette. Er is verder een gemeenschappelijke woonkamer, waardoor het mogelijk is samen koffie te drinken en een goed gesprek te voeren. Iedereen woont zelfstandig en doet datgene wat men nog zelf kan en wil; iedereen heeft 100 % regie over zijn/haar eigen leven. Waar nodig wordt ondersteund, waardoor langer zelfstandig wonen mogelijk wordt gemaakt.

Het project heeft aanzienlijk langer geduurd dan verwacht en gehoopt. Daarbij is ook de doelgroep wat aangepast: senioren met lichte en middelzware zorg. Inmiddels zijn alle formaliteiten op orde en wordt gewacht op het bouwbedrijf m.b.t. de start van de verbouwing. De inschatting is dat het appartementencomplex in het 2e kwartaal 2022 open zal gaan. Er zullen informatiebijeenkomst worden houden vanaf het moment dat bekend is dat de exploitatie begint Dat betekent dat geïnteresseerden zich dan kunnen melden.