Stel je voor, je bent in je twintiger jaren. Er bestaat nog geen TV of computer en je komt na een reis van weken terecht in een ver vreemd land, met andere culturen, dieren en voorwerpen…

Ons Missiemuseum in Steyl is één van oudste musea van Nederland. Met prachtige verhalen, gelegen op een mooie plek. De collectie dieren en volkenkundige voorwerpen is opgebouwd vanaf 1879, toen de missionarissen van het klooster over de hele wereld werden uitgezonden. Tot het jaar 1934. Dit is het jaar dat Broeder Berchmans, de eerste conservator van het museum, stierf en het museum stil bleef staan in de tijd. Een ware tijdcapsule.

Het Missiemuseum verwondert, vertelt de verhalen van deze ontdekkingsreizigers van toen en legt daarbij verbinding met de huidige actualiteit. Het zou verschrikkelijk zijn, als het Missiemuseum moet verdwijnen. Het museum is daarom een veranderingsfase ingegaan, met meer aandacht voor educatie en scholen, de verhaallijnen en de collectie. Maar ook voor vrijwilligers…

Want zonder vrijwilligers, uit Steyl en omgeving, is het Steyler Missiemuseum niet levensvatbaar. De vrijwilligers vormen het hart van het museum!

Het museum kan jouw ondersteuning goed gebruiken en is op zoek naar mensen op diverse terreinen, die één of meerdere dagdelen per week willen ondersteunen of af en toe willen invallen. Laat je verrassen door de diverse mogelijkheden op vrijwilligersgebied, die het Missiemuseum je te bieden heeft. Het kan je leven verrijken! Kom vrijblijvend op gesprek, om kennis te maken met het museum en het team van vrijwilligers. Contactgegevens: Ans Gommans – vrijwilligerscoördinator – personeel@missiemuseumsteyl.nl (06-37601281) of Victor Mostart – management – victor@missiemuseumsteyl.nl (06-38899468).